Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
03 Apr 2015

Werkzaamheden van een webshop eigenaar, deel 2

Waar en op welk moment van de dag ik mijn mail beantwoord en bestellingen verwerk bepaal ik helemaal zelf. En dat geeft mensen met een webshop heel veel vrijheid in het kiezen van hun werktijden, het betekent echter niet dat webshop eigenaren niet werken lieve mensen. Het betekent ook niet dat het runnen van een webshop makkelijk is en zonder risico’s. Dat wordt bewezen door het hoge aantal webshops dat jaarlijks stopt of niet winstgevend is. Ik geef een kijkje in de keuken van mijn dagen en werkzaamheden. In deel 1 trapte ik af met een vrijdag, vandaag een blog over een willekeurige woensdag.

's Ochtends vroeg staat mijn collega / vriendin Sandra voor de deur om me op te halen.  We gaan een bestelling ophalen bij het atelier in Amsterdam. Druk kakelend  zitten we vervolgens in de auto, hartstikke gezellig om dit samen te doen in plaats van alleen zoals ik gewend ben. We halen wat  zoetigheid om de hoek van het atelier (voor straks thuis bij een cappuccino) en halen dan onze bestelling op. We praten wat bij met de jongen van het atelier over de verkoop en bespreken tips en opmerkingen van klanten. Helaas heeft het atelier wat problemen met het leer waardoor sommige kleuren die ik nog wilde  meepikken op verzoek van klanten niet beschikbaar zijn. Maar de vintage grijze shoppers en de vintage bruine shoppers heb ik lekker wel weer. Ik had veel verzoeken om die kleuren van klanten dus ik ga straks heel wat mensen blij maken. We zetten alles op de trolley en rijden het naar de auto.

Assortiment laptoptassen

 

Thuis drinken we die lekkere cappuccino en eten we de taartjes, heerlijk. We brainstormen over nieuwe modellen tassen en ik print ondertussen de pakbonnen en de verzendlabels van de bestellingen van vandaag uit. Het is 12.30 als Sandra langs het magazijn gaat om de bestellingen te verwerken. Ze moet nog opschieten want ook haar dochter komt straks uit school. Ik zet voordat mijn dochters uit school komen alvast de vintage shoppers bestelbaar  in de webshop en mail wat klanten die op de hoogte gehouden wilde worden van de beschikbaarheid.

 

Als mijn jongste uit school is (de oudste is bij een vriendinnetje spelen) maak ik eindelijk tijd om de AH moestuintjes met haar te verpotten. Ik keek eerlijk gezegd op tegen alle aarde die dan in mijn keuken achterblijft, maar goed. Die kleine vind het zo fantastisch dat ik het er graag voor over heb. Na het "tuinieren" maak ik lunch voor haar en moet ze naar  voetbaltraining. Ik duik achter mijn computer en zie dat er al aardig wat shoppers verkocht zijn aan de klanten die aan het wachten waren, leuk!

 

Een bedrijf waar ik wel eens voor freelance belt om bij te kletsen, heel aardig van ze. Sinds mijn ongeluk eind november bellen zij regelmatig en ik  vind dat erg bijzonder. Ik ben daar niet in dienst dus ze hoeven geen  interesse te tonen maar ze doen het toch, zowel de eigenaar als alle medewerkers bellen en whats-appen regelmatig. Heel bijzonder. Ik bespreek wat dingen met de manager en we maken een afspraak na de Pasen, ik ga dan naar het kantoor in Amsterdam toe om zo'n heerlijke tosti uit de kantine te lunchen. Gezellig!

Vrije tijd

 

Ik zit nog een uurtje achter de computer mails te beantwoorden voordat ik naar stal rij om even mijn beste vriendjes gedag te zeggen, de paardjes. Na het eten vanavond zal ik verdere mails beantwoorden en weer even in mijn Google resultaten duiken. Echt een twee-dagelijks terugkerend iets Google. Ik houd erg scherp in de gaten waar mijn verkopen vandaan komen, waar ik mijn marketing budget aan uitgeef en of dat rendabel is. Ik monitor dit en stuur waar nodig bij ongeveer 3 x per week.

Terwijl ik weg was is de PostNl bezorger langs geweest met een aantal retouren van klanten. Altijd jammer als je retouren krijgt. Ik verwerk deze meteen in het systeem zodat de voorraad weer up-to-date is en verwerk de teruggave van de aankoopbedragen in het betaalsysteem van de webshop. Alle klanten krijgen een mail dat hun retour goed ontvangen is en dat binnen enkele dagen hun aankoopbedrag terug gestort zal zijn.

analytics afbeelding

Zoals met mijzelf afgesproken duik ik nog even mijn Google Analytics in en ik moet ook nog een leuke moederdag actie bedenken. Ik heb al iets op het oog eigenlijk, een leuk klein leren opbergtasje / portemonneetje dat ik bij mijn Italiaanse leverancier zag. Ik denk dat het een erg leuk cadeau is om aan klanten te geven bij hun bestelling rond moederdag. Ik maak op papier alvast wat schetsen over hoe ik die actie zal gaan communiceren.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »