Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
27 Mar 2015

Werkzaamheden van een webshop eigenaar, deel 1

Ik las vorige week een blog van een collega webshopper Esther waarin zij een dagboek van haar werkweek had bijgehouden. Zij deed dit omdat het haar duidelijk was geworden dat veel mensen niet weten wat  zij de hele dag doet. Zij stoort zich daaraan. Mensen snappen niet wat het runnen van een webshop inhoud, mensen denken ook nog eens dat het makkelijk is, weinig risico’s en kosten met zich meebrengt en dat je met je bestellingen inpakken klaar bent. NOT.

“7 blogs over seo optimalisatie is namelijk best saai”

Het runnen van een webshop is echter ook geen hogere wiskunde. Het is net als het runnen van elk ander bedrijf. Je moet ondernemen, lef tonen, je nek uitsteken, investeren en continue monitoren wat werkt en wat niet, bijsturen, nee durven zeggen en veel tijd erin stoppen. 


Om jullie een kijkje in de keuken te geven houd ik een dagboekje bij van mijn werkweek. Ik zal elke week een andere werkdag behandelen. Zo kan ik de afwisseling en juist ook de herhaling van werkzaamheden laten "zien", 7 dagelijkse blogs achter elkaar over SEO optimalisatie is namelijk best saai.Vandaag een blog over een willekeurige vrijdag.

' s Ochtends komt de dierenarts voor de pony van mijn dochter. Deze pony heet Stippie is mijn oogappeltje. Het is een zorgenkindje (ziekte van cushing) en zo onwijs lief dat ik heel veel voor haar over heb. Ze heeft mijn hart gestolen, ik ga voor haar door het vuur. Terwijl ik zit te wachten op de dierenarts beantwoord ik wat mails, plaats wat dingen op twitter, reageer op facebookberichten en check de Joof instagram. Erg leuk alle social media kanalen maar gaat veel tijd inzitten. En dan doe ik het niets eens ECHT goed.

facebook marketing voor een webshop

“Al die social media kost veel tijd en ik doe het eigenlijk niet eens écht goed”

Eenmaal thuis zet ik mn laptop aan en beantwoord verdere mails. Ook heb ik contact met de klantenservice van mijn webshopsysteem. Ik heb wat technische vragen die ik met hen doorneem. De oplossing voor mijn probleem is gelukkig erg makkelijk, het was iets waar ik zelf even overheen gelezen had. Meteen even aanpassen in de backoffice dus. Het is niet veel werk, maar met het
 testen en dan weer aanpassen ben ik toch een klein uur verder.  De PostNL bezorger komt twee retouren brengen. Ik bel even met vriendin Sandra (die sinds mijn ongeluk in november de bestellingen inpakt en verstuurd) om eea te bespreken en te vragen of zij de retouren kan ophalen
bij mij thuis om die geretourneerde  tassen weer in de voorraad te doen.

Het is alweer bijna tijd voor het schooloptreden van mijn oudste dochter dus ik bel nog even snel naar mijn telefoonprovider. Mijn abonnement loopt binnenkort af en ik wil even een kostenreview en graag een grotere gsm. Op de Iphone 4 die ik nu heb krijg ik ongetwijfeld staar. Het scherm is best klein en ik zit heel vaak mails en van alles te doen op mijn telefoon dus een groter scherm is noodzakelijk. Ik heb net opgehangen wanneer de bel weer gaat, het is GLS bezorger Richard (ook al jaren vriend van de show) met de wekelijkse order uit Italië. Fijn zeg, dinsdag besteld en nu al bezorgd. Later maar even checken en verwerken met de lopende klantorders.

“Bijna tijd voor het schooloptreden van mijn oudste dochter”

Na het schooloptreden pikken mijn man en ik gelijk de jongste op van een naschoolse activiteit "smincken" en dan weer naar huis. Ik zie dat Telfort mijn contractverlenging al heeft gemaild dus ik print dat gelijk om ondertekend weer terug te sturen. Ik print gelijk een aantal blogs van een
Engelse Social Media Consultant. Ik was ze op het spoor gekomen via twitter en er zaten flink wat interessante onderwerpen tussen. Deze consultant maakt een infogram van al zijn tips dus die print ik om bij mijn werkplek op te hangen of neer te leggen.

Google voor webshopsIk raak meteen geïnspireerd door de tips van de social media consultant dus ik zet mijn gedachte meteen in een concept blog voor de site zodat ik dit later kan uitwerken. Na het eten zit mijn jongste tv te kijken en de oudste dochter is naar een kinderfeestje. Ik duik nog even in mijn SEO tool (Search Engine Optimalization, kortweg mijn Google resultaten) om mijn status deze week op de belangrijke zoekwoorden te checken. Ook check ik in de seo tool een aantal resultaten van audits op pagina's van mijn webshop en pas direct wat dingen aan in de teksten op mijn site. Het is 1 minuut voor 22.00 en ik vind dat ik moet afsluiten. Er zit namelijk iemand in de woonkamer waarvan ik graag wil weten hoe zijn dag was...

relevante links: Meer over de webshop?, naar de webshop.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »