Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
01 May 2015

Werkzaamheden van een webshop eigenaar, deel 6. Het laatste deel van deze serieblog.

Goedkope leren tassen online kopen
 

In het weekend zijn er ook vaak markten en beurzen waar je als webshop aanwezig kunt zijn. Ikzelf doe dit sinds een jaar niet meer zo veel, maar ik heb ongeveer 4 jaar lang 2 a 3 keer per maand op markten gestaan. Ik stond dan op de SundayMarket en de Pure Markt in Amsterdam, maar ook op de Utrechtse Fabriek in Utrecht en de Swan Market in Rotterdam. Op dit soort markten aanwezig zijn is heel zinvol. Je leert je klanten kennen en ziet per tas welke doelgroep het aanspreekt. Ook krijg je direct aan de kraam feedback over je assortiment en je prijzen. Ik ben een enorm gezelligheidsdier dus vaak ging er een vriendin mee naar zo'n markt en ik stond ook altijd in de buurt van een aantal webshopcollega's. Het was vaak zo gezellig en commercieel succesvol dat het bijna niet op werken leek. En dat terwijl je toch vroeg in de ochtend staat op te bouwen en vroeg in de avond pas weer thuis bent.

 

Wie weet heb ik je met mijn blogs geïnspireerd om zelf ook aan de slag te gaan als online ondernemer. Ik heb in mijn blogs echt maar een tipje van de sluier opgelicht over de taken die jij als webshop eigenaar moet doen en waar je aan moet denken. Één van de belangrijkste zaken is je online marketing en het budget dat je daarvoor vrijmaakt. Als je niet oppast kan je zo voor een paar duizend euro investeren in het verkeerde kanaal. Hoe weet je wat het juiste kanaal is? En hoe monitor je zoiets? Deze dingen heb ik geleerd door te doen (trial and error) en door tips en tricks van twee online experts op webshop gebied. Niet alleen je online marketing activiteiten zetten zij op scherp, zij doen meer.

werkdag runnen van een webshop

 


WebshopWorks


Micky van Vollenhoven van het bedrijf Webshopworks is inmiddels een vriendin van mij met wie ik lief en leed op ondernemersgebied deel. Micky heeft veel Google ervaring en heeft diverse trainingen bij Google gevolgd. Zij snapt de (voor mij)  hogere wiskunde van Google. Het fijne van Micky is dat zij in begrijpbare taal (Jip & Janneke taal) deze soms ingewikkelde materie kan uitleggen zodat je het zelf goed snapt en er zelf mee aan de slag kunt. Micky heeft diverse trainingen voor webshop eigenaren en medewerkers maar een hele interessante voor als je wilt starten met een webshop is de training "Start up your webshop". Micky neemt je stap voor stap mee in het proces van het starten van een webshop en alles wat daarbij komt kijken.

Micky en ik hebben wat uren met elkaar gezeten hoor. Zij helpt met mijn online marketing op alle gebieden (seo, sea, linkbuilding, etc) en ik ben haar sparringpartner voor het online ondernemen an sich. We doen altijd erg veel ideeen op en ik kom altijd vol inspiratie en energie thuis. Ik hoop zij ook.

Google voor webshops

Joomla website designer


Marloes de Heer ie eigenaar van het bedrijf Joomla website designer.  Zij is een zogenaamde paardenvriendin van mij. Toen onze paarden nog vlak bij elkaar stonden gingen wij regelmatig samen met onze Friese paarden het duin in of het strand op. Ik wist dat Marloes ook werkzaam was op het gebied van online, maar een paar maanden geleden kwam ik erachter dat zij niet alleen sites bouwt maar dat zij ook enorm goed is in SEA en SEO. Ik heb Marloes haar advies een paar maanden geleden gevraagd en ik kreeg binnen een week een aantal uitgebreide rapportages die de vinger op de zere plek legde voor wat betreft mijn website. En ik dacht dat ik het allemaal aardig onder controle had! Ik besloot mijn webshop vormgeving aan te passen en over te stappen op een andere backoffice zodat mijn site nog gebruiksvriendelijker is en nog beter vindbaar door Google.

Marloes hielp me met haar rapportages mijn teksten op de site sterker te maken en gaf me de tip te gaan bloggen. Ik wilde mijn "organisch bezoek" verhogen en dat is gelukt, het doel dat ik voor mezelf had gesteld voor 2015 kan ik al flink naar boven bijstellen. Helaas is SEO en SEA iets waar je bijna dagelijks aan moet en kan werken, en is mijn site nog lang niet 100% goed.

meer blogs lezen van Joof

 

Mocht je vragen hebben over het runnen van een webshop dan kan je deze natuurlijk stellen. Graag via [email protected]

 

Relevante links: meer over Liza, eerdere blogs over het runnen van een webshop, naar de tassen webshop

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »