Omdenken? Wat als een dakloze jou geld wil geven?

  • Geplaatst op
  • Door Liza
  • Geplaatst in Column
  • 0
Omdenken? Wat als een dakloze jou geld wil geven?

Ik plaats regelmatig een column online. Verwacht geen hoogstaand "columnisme" (bestaat dat woord?) maar gewoon gekwetter in het wilde weg over wat ik die week heb meegemaakt of wat er door mijn hoofd gaat.

Yousef Saleh Erakat, ik had nooit van hem gehoord totdat ik een aantal weken geleden op youtube een filmpje van hem zag. Hij zet mensen aan het denken op een schokkende manier, dat intrigeert mij.

Humility is not thinking less of yourself

it is thinking of yourself less

 

Prachtige quote die je aan het denken zet, de quote is van een Amerikaanse artiest Yousef Saleh Erakat. Met zijn youtube kanaal  "FouseyTUBE" maakt hij mensen vaak aan het lachen maar hij heeft ook een aantal items waarin hij mensen aan het denken zet. De quote hoort bij een filmpje dat hij twee dagen geleden online plaatste. In het filmpje wil een dakloze geld aan voorbijgangers geven. Hij zet mensen aan het denken over normen en waarden van het leven, mijn inziens door onderwerpen "anders om te denken".

Leuke en hippe leren tassen online

Ik hoop dat je mij in dat laatste kunt volgen? "Omdenken" is een trend van eind vorig jaar en begin dit jaar. Je denkt iets negatiefs om naar iets positiefs. Wat Yousef Erakat in zijn  filmpjes doet is ook omdenken naar mijn mening. Hij gaat de straat op met zijn verborgen camera en creeert situaties waarin mensen worden verrast en heel puur en vanuit hun hart moeten reageren.

 

In dit filmpje vraagt een dakloze niet om geld, maar geeft hij geld aan de voorbijgangers. De reacties van de meeste voorbijgangers zijn op een paar reacties na gênant en onbeschoft. Terwijl de boodschap die de dakloze meegeeft juist zo mooi is.

meer blogs lezen van Joof

 

"Giving never made anyone poor"

zegt hij ook op een bepaald moment in dit filmpje, erg mooi. Zijn manier van denken raakt mij en daarom wil ik het graag met jullie delen.

Relevante links: wie is Joof?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
fbq('track', 'AddToCart');
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »