Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
02 Mar 2015

Column; opruim- & schoonmaak aanval

Door dat zonnige weer afgelopen week, kreeg ik een beetje de lente opruim kriebels. Nu ben ik op dit moment niet in staat om als een bezetene door mijn huis te vliegen met stofzuiger, swiffer en emmer en dweil maar op een gepaste manier heb ik toch e.e.a. opgeruimd en (heerlijk) weggegooid. Al verlang ik naar het moment dat ik echt "unstopable" door mijn huis kan gaan en in 4 uur tijd ALLES heb opgeruimd. Ken je dat? Zo'n aanval waarin klussen waar je al maanden tegenop kijkt in een mum van tijd gedaan zijn? Ik heb het een keer voor elkaar gekregen binnen 2 uur tijd de bijkeuken en kelder op te ruimen én alles naar de vuilstort te rijden. Hoogtepunt uit mijn huisvrouw carrière kan ik je zeggen. Ik heb een vriendin die is het tegenovergestelde daarin, zij zegt altijd "als ik een opruimbui voel opkomen ga ik rustig op de bank liggen met mijn ogen dicht en wacht ik tot het voorbij is".
 
Gepast opruimen
Maar waar was ik; oh ja op een gepaste manier e.e.a. opruimen. Ik begon in de badkamer met de laatjes en plankjes waar nooit iemand komt en waar dus heel veel zooi ligt dat de vuilniszak in kan. Opgeruimd, afgestoft, superblij! Een dag later pakte ik ons voorportaal aan. Hier staat namelijk al driekwart jaar de kapotte vouwfiets van mijn man en op, onder en om die vouwfiets verzameld zich van alles. Denk aan post, schoenen, mijn hele vette cowboylaarzen, een voetbal, een rugbybal en een volleybal, veel stof én haren van de hond. Dus heerlijk opgeruimd. Later in de week toen ik energie dacht te hebben verzameld om mijn kledingkast aan te pakken zag ik twee hele leuke sjaals liggen die ik eigenlijk nooit meer draag. Ik maakte foto's van de sjaals en zette ze te koop op Marktplaats via de oh zo handige Marktplaats app. En toen het erop stond plaatste ik met 1 klik de advertentielinkjes op Facebook. Huppakee, lekker bezig!

Pom sjaal met zwaluwenprintParkieten sjaal
 
Social media en opruimen
Omdat ik toch op marktplaats zat ging ik weer even wat zoekacties doen. Zo kijk ik altijd even naar een bepaald servies van Blond Amsterdam genaamd "Delfts Blond". Ik heb al veel van dat servies maar regelmatig tik ik via Marktplaats wat op de kop. Ook koop ik heel veel paardenspullen op Marktplaats. Ik vergat dus mijn kledingkast op te ruimen maar bood ondertussen op een regendeken voor mijn paard, twijfelde over die borden van Delfts Blond en droomde heerlijk weg bij een advertentie van een finca op Ibiza. Ik werd telkens gestoord door gezoem van mijn telefoon, het gezoem wat verteld dat er meldingen op Facebook zijn. Ik opende Facebook en zag dat een oud collega mijn sjaals wilde kopen en er waren een aantal andere vriendinnen en kennissen die interesse hadden. Ha ha ha, extra leuk om er iemand blij mee te maken die je kent. En uiteindelijk had ik de sjaals niet eens via Marktplaats verkocht maar gewoon in mijn eigen vriendenkring van Facebook. Ik snap niet dat er mensen zijn die zo'n hekel hebben aan Facebook en aan social media in het algemeen. Het houd me op de hoogte van het reilen en zeilen van vrienden en kennissen én nu heeft het mij geholpen met de pre-voorjaars schoonmaak / opruiming. Ideaal!

Relevante links: wie is Joof?, Joof op Facebook
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »