Wat maakt jou gelukkig?

  • Geplaatst op
  • Door Liza
  • Geplaatst in Column
  • 1
Wat maakt jou gelukkig?

Al surfend op internet kwam ik een artikel tegen van onderzoeksbureau Motivaction over geluk. In opdracht van Mind Magazine deed het bureau jaren geleden een onderzoek naar het geluksgevoel van mensen. Wat maakt ons gelukkig? Geld, een goede relatie, kinderen, werk of vrienden?

Ik plaats regelmatig een column online. Verwacht geen hoogstaand "columnisme" (bestaat dat woord?) maar gewoon gekwetter in het wilde weg over wat ik die week heb meegemaakt of wat er door mijn hoofd gaat.

 

Goedkope leren tassen online kopen

Door het artikel op de site te lezen wist ik opeens heel stellig wat mij gelukkig maakt. Naast mijn lieve man en dochters is dat; contact met dieren, sporten en buiten zijn. Ik ben een groot dierenfan en heb ook veel dieren. Als gezin hebben wij paarden, honden en katten. Het liefst  zou ik op een boederij wonen met de paarden aan huis, de hond lekker los op het erg en dan erbij schaapjes, varkentjes en kippen. Heerlijk! En lekker de hele dag buiten ook.

gelukgevoel 

 

Omgang met dieren maakt mij zo ontspannen en rustig en geeft mij enorm veel energie. In november heb ik een ongeluk gehad, ik viel van mijn paard en brak daarbij mijn rug. In februari kon ik weer een beetje lopen en naar buiten. Ik ging meteen wat met de hond wandelen en vroeg mijn man me iedere dag naar de paarden te brengen. Inmiddels ben ik alweer zoveel verder in mijn revalidatie en kan ik veel meer en heel veel zelf, maar ik weet nog van de eerste maanden na mijn operatie wat een bezoek aan de paarden of een loopje met de hond een energie gaf.

gelukgevoel

 

Wandelen met de hond of met mijn dochters en de ponies op pad gaan maakt me vrolijk. Ik kan me geen leven zonder dieren voorstellen en snap mensen zonder dieren ook niet. Volgens mij weten die mensen niet wat  zij missen. Zoveel liefde en gezelligheid en humor dieren kunnen geven.

lees de blog en blijf op de hoogte

 

Omgang met dieren, sport en buiten zijn wordt niet genoemd in het artikel over het onderzoek naar geluk. Waar word jij gelukkig van, staat dit wel in het artikel?

Relevante links: wie is Liza?

 

Reacties

  1. Saskya Saskya

    Leuk! Ik word gelukkig van taarten bakken. Ben zo blij dat ik een aantal jaar geleden mijn werk daarvan heb kunnen maken.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
fbq('track', 'AddToCart');
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »